Tuesday, 11 December 2012

Memang Tidak Disangka!!

ADA sesiapa suka tengok Siri reality The Amazing Race? semalam adala episod final season 21. KZ memang tak pernah miss menontonnya.
     Season kali ini rasanya bukanlah yg terbaik. Tak ada insiden2 yg dramatik atau unforgottable moment. Tapi KZ sangat suka ending dia. Team yg jadi juara merupakan team underdog! Mereka tidak pernah menang mana2 league sepanjang game dan mereka selalu menjadi team akhir yg berjaya ke league seterusnya.
     Jika dilihat penampilan dan fizikal mereka, memang tidak disangka mereka boleh menewaskan team yang lain.

Josh Kilmer-Purcell and Brent Ridge


"We never, ever thought we would hear you say those words to us," Brent said to the cameras after host Phil Keoghan crowned them the winners.
Josh continued, "We were underdogs, and what I hope this proves to people—whether they're a minority or they're out of work or they're losing their house or whatever—if they just keep going and keep working as hard as they can, people will help, and at some point you will win." Semoga mereka menjadi inspirasi kepada yg merasa mereka tidak mampu menghadapi persaingan dlm hidup.      
sumber.;eonline

P/s masih belum mampu untuk melawat teman2.

Salam semanis coklat,
             Kak Zan

10 comments :

Kesuma Angsana said...

KA singgah baca dlm cuti2 mesia ni hehehe

Cik Tie@Akak said...

dah lama x tgk citer ni...anak2 yg selalu tgk,bila anak2 x de...lama2 jadi lupa

Ibu n Abah said...

semalam sementara menunggu ternampak pasangan ni sekejap..
lucu... jenis lelaki yg lembut
mana nak sangka boleh menang...

umialya said...

Camner ngn kesihatan KZ?

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

dh lame xlayan cite ni,,=)

harap kak zan sihat sejahtera selalu k =)

kinara kinatara said...

kina x pernah tengok cite nyh...follow sini kak:)

Nor Salmi said...

Betul Zan..
Moga jadi inspirasi buat yg cepat mengalah tu..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Izan..kdg2 atie 'layan' gak citer nih!

hainom OKje said...

Yelah kan KZ... kalau ada keyakinan dan usaha...insyallah kita akan berjaya!

aTieYusof Family said...

Usaha tangga kejayaan..;)