Saturday, 15 December 2012

Entri di Pagi Hari...

KZ sekeluarga sekarang berada di Kg. Dato Ahmad Said, Manjoi, rumah MIL. Kami sampai pukul 9.45 malam. Macam biasa..bila tengok kami..opah yg terlantar akibat stroke terus nangis-nangis..hehehe..padahal baru 2 minggu lepas kami ada ke sini. Macam tulah dia sejak sakit...

     Sebenarnya sekejap lagi kami akan bertolak ke Hot Spring, Sg. Kelah. Mereka yg melalui jalan lama dari KL ke Tk Intan pasti tahu tempat ni...ini kali kedua kami ke sana.

      Tak sabar rasanya nak jumpa adik-beradik KZ. Dah lama juga kami plan untuk berkelah di sini..kira2 macam family day lah. Okay lah..KZ nak mengerahkan anak2 bangun dan bersiap. Tunggu entri Hot Spring dari KZ nanti.

Salam semanis coklat,

11 comments :

maya amir said...

aa..saya x penah gi hot spring sg kelah..bagus juga, nanti boleh baca review pasal hot spring ni:) salam perkenalan:)

-simply moi-

umialya said...

nak ikut

ANIM said...

pernah dengar tapi tak pernah sampai..
tunggu entry nooo..

Kakzakie said...

Org tua kalau sakit memang sangat sensetif. Perlukan sentuhan kasih berpanjangan dari kita.

makchaq said...

Betul kata kak Zakie.. orang tua memang sensitif.. setiap kali jumpa anak dan cucu (yg jauh)mungkin terfikir inilah yang terakhir... tambah pulak bila tengah sakit....

Zura Zue said...

pegi hot spring ke kak..bwk telur tuk rebus kat sana kak..hehe

nur said...

orang kena strok mmg macam tu... dia tak boleh tahan emosi... kadang2 pesakit bukan nak menangis pun, tapi disebabkan 'suis' dah tak berapa elok, pesakit gagal tahan diri dari menangis...Doktor pernah cakap mcm tu masa saya bawa ummi buat rawatan... ummi saya pun macam tu... huhhu, sedih juga bila tinggal jauh mcm ni... bila cakap telefon, suara dia ok jer... tapi bila kami video call, mmg ummi tak dapat cakap bila tgk muka kami sekeluarga... so saya lagi suka call handset dari video call

zulaikha megat said...

hot spring sg kelah..selalu planing nak sana tak menjadi,ada je halangan,harap2 sampailh kak zu ke sana suatu hari nnati...

tangisan opah tu tangisan gembira sbb anak cucu masih ingat kat dia lagi..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

wahh syooknye kumpul2 ngn adik beradik kan kak z

LYAfrina said...

selamat bercuti ;-)

hainom OKje said...

Seronokkan KZ bila time nak berjalan ni.... bila balikkkk....emm... dah penat!!