Friday, 7 December 2012

Biar Betul!!!!!

                                                    
PADA bulan March tahun 2000, 3 orang pelajar sekolah Evangelist Primary School di selatan Nigeria berlari ke pejabat guru besar dan memberitahu guru itu bahawa seorang teman mereka bertukar menjadi ubi selepas menerima gula2 dari seseorang yg tidak di kenali.

     Guru besar itu kemudian menemui ubi tersebut dan menghantarnya ke balai polis. Kejadian itu dihebahkan oleh radio tempatan. Orang ramai berpusu-pusu untuk melihat ubi tersebut.

      Pihak polis cuba menjejaki si pemberi gula-gula tersebut. Apa yg terjadi selepas itu tidak pula diketahui!!!
Source: The Fortean Times

Salam semanis coklat,
                Kak Zan

17 comments :

ieda said...

uish kak
nie kisah benar keee sbhgian dari kisah dongeng nie ..
huhuh

Nor Salmi said...

Macam kisah dongeng je..

Ibu n Abah said...

Nak juga sebut...
Biar betul?

Zura Zue said...

ye ke...mcm kisah dogeng je...

ct rahani said...

biar betul nih.. macam kisah dongeng je kak.. hehe..

Cik Que said...

eh..jadi ubi ke? Betul ke ni kak Zan? emm..O.o

nur anis said...

pelik!

aTieYusof Family said...

isk...pelik plak kan..
seram pun ada..huhu

azieazah said...

Gula-gula apa dibagi? Hacks? Nano-nano?

Tentang Kita said...

biar betul nie...

nor laila said...

nak buat macamana cerita tergantung...apa kesudahannya?

umialya said...

cam tak logik jer

Ayu azmir said...

btul ker....

hainom OKje said...

KZ ,....Ni bedtime story ni...he..he...

Si Matatajam said...

Errr cerita betoi ka ni?

insan marhaen said...

Kalau di Malaysia dah tentu ramai orang datang ke lokasi itu bawa telur dan kemenyan!

Nad @ MamaZN said...

Dari majalah mastika ke ni kak?