Thursday, 10 January 2013

Sessi Menambah Lemak Lagi...

HARI Isnin lepas, kerana tidak ada mood untuk memasak, KZ telah meminta en. suami untuk membeli KFC sebagai dinner. Tapi bila balik dari opis, tangan dia kosong! Rupa2nya dia nak bawa kami makan kat luar jer. Kebetulan dia nak ke opis di Perda (opis dia di Seberang Jaya).

     Anak2 memang seronoklah...tapi mereka plez not Kapitan again...so nak pergi mana? KZ teringat satu tempat makan di Perda yg diceritakan oleh blogger Insan Marhaen.De Pauh Garden.

     Wahh...tempat tu memang 'happenning'...ramai betul pengunjungnya walaupun bukan weekend. Kami terpaksa memilih meja yg terletak di luar premis kerana meja yg kosong cuma meja kecil untuk 4 orang.


Adi memilih nasi ayam...
En. suami dan 3 anak daranya memilih chicken wings.
Ibu dan si bongsu share burger komtar...tak habis..sigemuk licinkan..

     Waiter yg ambil pesanan kami bukan org tempatan, bangla rasanya...minta oren jus 3...yg sampai satu..minta chicken wings 4..yg sampai 2...kena order 2 kali...tapi service dia memang cepat...staff dia memang mencukupi.
Cuma satu jer yg kurang menyenangkan...banyak nyamuk...sambil makan sambil menggaru kaki!...maklum ler makan di luar laman.

     KZ rasanya harganya pun boleh tahan...burger komtar tu RM17...total kos kami makan RM70...Muhammad Haziq dah buat permintaan...Ahmad nak makan kat situ lagi ya ibu! Sedap burger tu! 

Salam semanis coklat,

16 comments :

hainom OKje said...

Kalau cepat dan puas hati ....mahal pun tak terasakan KZ..

zulaikha megat said...

sama macam family saya..kalu tak habis makan ada jer yg nak tolong habiskan...

Ena's Palace said...

mak eh...mau kenyang seharian kalu sy mkn burger camtu..tinggi menggunung..

Nooriah Abdullah said...

bekenan sngt kat burger tu macam burger Man vs Food kan heee tinggi melangit

Haryati Faizal said...

mesti besh kan tempat tu...

umialya said...

patut le mahal burger, tinggi melangit

Ibu n Abah said...

Izan..
burger komtar tu nampak menyelerakan...
jika anak2 suka dan enjoy makanan disatu2 tempat tu.. ibubapa rasa berbaloi belanja..kan?

azieazah said...

Sekarang popular betul burger bakar yang cucuk lidi meninggi camtuh kan? Sedap ker, saya tak pernah rasa lagi.

tentanghati said...

Sedapnya nampak burger tu kak zan, tetiba lapar la pulak..,hehe

Eiqa Almond said...

Terima kasih nyamuk sebab ganggu, kihkihkihh. (sebab jealous burger tu tinggi sangat, tak pernah lagi makan burger tinggi gitu)

hainom OKje said...

Singgah sini KZ... sebok masak ke???

nea lopah said...

sedap nye burger tu, bukan komtar tu dah mcm Menara KL. hehe

Ibuhani said...

Burger nmpk mengancam sgt3.....kalau dekat dh mmg gi terjah ke sana!

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

memang kene g lagi ni kak zan, menyelerakan sgt=)

..:::FIRDAUS@HUDA::.. said...

Tang mana tu.... Kawasan dkt ngn uptown ka...

Mrs Velentine said...

sedap burger nya//