Wednesday, 9 January 2013

Sedikit Ujian Dari Allah...

SUDAH 2 hari KZ tak buka blogger.com. Apa khabar teman2 semua? KZ tahu ada yg tidak berapa sihat seperti Ticer Granny yg terkena allergic di mukanya seperti yg diceritakan di status fbnya. Tentu banyak perkara yg KZ ketinggalan. KZ ke mana? Tidak ke mana-mana....KZ tidak sihat sebenarnya.
     Bukanlah sakit teruk...cuma demam, Allah beri satu pakej...sakit kepala, sakit tekak dan sakit badan. Kerja2 rumah pun banyak yg tergendala. Hari Isnin, KZ cuma mampu masak sardin utk lunch dan en suami bawa ke luar untuk makan. Semalam, KZ tapau dari kedai makan kat depan taman untuk lunch dan bubur nasik untuk dinner, sebab KZ tak selera nak makan.

       Semalam memang satu hari Allah tarik nikmat makan. Untuk lunch, KZ hanya lalu minum milo. Karipap yg memang feberet cuma mampu ditelan separuh. Lunch hanya 2 sudu nasi dengan sup ayam dan sedikit bubur nasik untuk dinner. 100 plus jadi penyaman tekak seharian.
Banyak masa dihabiskan berbaring dan tidur selepas menelan ubat.
Ayam, sotong, sup dan rendang ayam...cuma RM20..

     Hari ini pun selera makan masih belum Allah beri sepenuhnya. Tadi KZ beli sebungkus nasi lemak besar. Perut memang lapar dan badan pun berasa lemah tapi hanya mampu menghabiskan separuh saja nasi lemak tu. Tapi KZ paksa tekak menelan segelas besar milo kerana KZ perlu tenaga untuk menguruskan rumahtangga..lantai harus di mop..bilik harus dirapi....dapur berminyak-minyak tidak dibersihakan 2 hari!

     Untuk teman-teman mungkin agak mustahil untuk singgah di blog semua orang hari ni...oh KZ ada 4 follower baru rupanya...nantikan kunjungan KZ ya..insyaAllah.

Salam semanis coklat,

21 comments :

ceritera-chinta said...

semoga cepat sembuh akk ^_^

Kakcik Nur said...

Semoga Allah SWT segera mengembalikan kesihatan yang ditarik seketika itu dengan sepenuhnya. Amin. :)

umialya said...

mg cepat sembuh..

pssttt: stress ngan anak2 buah tp dh ok, cuba ambik +ve, hurmm..

Kesuma Angsana said...

moga kembali sembuh ye... n take care

ANIM said...

sakit tu penghapus dosa kita..
tu tanda Allah sayang kita
sebab tu kena sabar dan redha..
moga cepat sembuh

Ibu n Abah said...

Semuga segera sembuh dan diberi semula nikmat selera...

Kakzakie said...

Semoga KZ cepat sembuh. Kalau kakaklah dah tak sihat memang buat tak kisahlah bab nak mop lantai tu...

hainom OKje said...

Semoga cepat sembuh ye KZ.... nanti boleh cepat berblogwalking....
Banyak minum air masak...

Haryati Faizal said...

semoga cepat sembuh ye kak...

Nisah Idham said...

Semoga cepat sembuh KZ..

ieda said...

semoga cepat2 sembuh ye kakak ..
disini dah lama x ujan sejak banjir aritu .. saya dah 2 ari kena ulser huhu

Nor Salmi said...

sakit tu tanda Allah sayang.
Moga cepat sembuh ye Zan..

Nadia Johari said...

smoga cept sembuh kak..makan ubat jgn lupe

BERT said...

xpe sakit ni penghpus dosa kecil.. cpt smbuh ye kak

nurbijen said...

semoga cepat sihat KZ, amin!

Mas Zull said...

assalamualaikum kak izan...moga cepat2 sembuh yer...:)

Love Me Plz said...

salam akak..lame IF tak jenguk blog akak.
tau2 je akak sakit..
alhamdulillah kerana Allah masih ingat dan sayang pada kita..
2 sebab Allah beri ujian pada kita..
untuk kita lebih dekat pada-Nya..
IF harap akak cepat sihat ye..
in sha Allah..aminn

nea lopah said...

Salam kak zan.. makan ubat yer, get well soon.

hainom OKje said...

Singgah sini kot kot ada entri terbaru...

Dah bw dah baiklah tu agaknya eh KZ....

NM02 said...

byk2 sakit, skit badan atau sakit urat la yg paling saya tak boleh tahan. serba tak kena... cepat sembuh ye KZ

tentanghati said...

Alhamdullilah kak zan dah sembuh..sy pulak rase bdn xsihat